LAMBARASVAST JA SEEBIST

Enne kui hakata kirjutama lambarasva kasutamisest seebi keetmisel, pean vajalikuks ära märkida, et meie koduses köögis on lambarasv kasutusel ka mitmete toitude valmistamisel.

Lamba magu ümbritsev rasvavõrk ehk rasvik on meie pere lemmik. See pitsiline membraan on tõeline delikatess, eriti hinnatud just idamaade köögis.

Kuna rasva omadused sõltuvad looma vanusest, söötmisest ja rasv anatoomilisest päritolust, siis  on eriti maitsev rohumaal kasvanud tallede rasvik ja neerurasv.  Lamba kõhuõõnsusest võetud rasval on küllastunud rasvhapete osakaal 70-80%. Tegemist on väga stabiilsete rasvadega, mis sobivad hästi praadimiseks.

Loe lisaks

Lambapidaja jõulud

Vanasti kattis SIGA jõululaua.

Sead on nüüd otsas.             

Lehmad on kah otsas

Väikemajapidamistesse on lisaks lemmikutele (kass, koer ja mõnikord hobune) jäänud tootmisloomadest kana ja lammas/kits.

Ja SEA püha rolli on LAMMAS edukalt üle võtnud - enamgi veel! Lammas annab lisaks lauale ka kingikotti ning kuusealla. Ja hoiab varbad soojas!
Loe lisaks

Tallekarree

Käes on lambasööjate parim aeg - kevadel sündinud talled on rohupeal ja päikesepaistes sirgunud suurteks ja parim talleliha jõuab ka lauale. Parim aeg - nii palju lõhnu ja maitseid! Ja inimesed oskavad seda ka hinnata. Igal nädalal saavad inimesed meie lihakarnist maitsvat grillile ja pannile.
Ja telefon heliseb taas ning küsitakse tallekarreed. 20 kg. Nädalas.
On see siis lihuniku-lambapidaja õnn või õnnetus? Loe lisaks

Mahe lambaliha otse talust

Hallimäe talu pakub mahedat lambaliha, mis suviläbi kasvanud Karula kuplite karjamaadel.  Tänu oma lihakarnile saame erinevaid tooteid - praetükid, steigid, karree jne - pakkuda otse
talust. 
Loe lisaks