Hallimäe lihakarnist müüme vaid Hallimäe talus kasvatatud lammaste liha. Meie lambad kasvavad vaid rohusöödal - teravili ja jõusööt on neile tundmatud. Miks see on oluline - seepärast, et a) rohusööt on mäletsejale (sh lambale) loomuomane sööt ning rohusöödal kasvanud lammas on kasvanud omas tempos (ei ole liig rammusa toiduga nuumatud); b) liigirikkal rohumaal kasvanud lammaste liha on tervislikum ning maitsvam; c) looduslikel rohumaadel kasvanud lammas on keskkonnasõbralik - hooldab pärandkooslusi, loob elupiku ning hoiab põllumaad kasutuses ilma selle mulda kahjustamata. Kaerahelbeid sööme ise hommikusöögiks:)

Kuigi meil puudub kindel lõikusskeem on tekinud mitmed tarbijate lemmikud. Esitame siin mingi valiku:
 Lambaliha = talleliha (ingl.k. "lamb")

 Lambaliha, mida pakume on talleliha (st. alla aasta vanuse looma liha). Kui tegemist on vanema lamba lihaga (ingl.k "hogget" ja "mutton"), siis toome selle fakti eraldi välja! 
 
 Tallerümp (1/2 rümpa). Kõige soodsam viis varuda perele (võik koos sõprade/naabritega) korralik ja mitmekesine maheliha varu. Tarbides ära kogu rümba saad mõnda aega seigelda erinevate lambamaitsete ja -roogade maailmas. Võimalik anda üle tervikuna või jagada osadeks (esijalad, tagajalad, selg, kael).  Hind 9,5 €/kg
Kaal 16-22 kg
Kui on huvi, siis võime kogu rümba lõigata-pakendada (teenuse hind kokkuleppel vastavalt lõikuse keerukusele).
Seljatükk. Väga maitsev praetükk, mida võib küpsetada eraldi või hautada koos juurviljadega. Kaalub enamasti 1,2 kuni 1,7 kg.Hind: 12 €/kg

Tagajalg. Suur praad. Hea oleks omada päris suurt panni, milles see valmistada. Kaalub enamasti 3-4 kg.Hind 12 €/kg
Tagajalg ilma koodita. Suur praad, mis mahub reeglina ikka pannile ära (või ka suuremasse hautamispotti). 14 €/kg

Kaalub  2-3,5 kg.
 
Reiesteigid on üks väärt võimalus tagajala manustamiseks. Ca 3 cm paksud steigid sobivad suurepäraselt grillile aga ka väiksemaks ahjupraeks. Vähe konti, palju liha ja paraja suurusega portsion. Hind 15.50 €/kg
Steigid 0,4-0,8 kg
Koodid. Kõige parem liha pikaks hautamiseks - mõnusad lühikesed "liimised" lihasekimbud ja lihtsalt hõrk maitse. Gurmaanide väike ja effektne praad. Sobilik ka suppidesse, putrudesse ja BBQ grilli.Hind: 10,2 €/kg
Pakime enamasti 2-kaupa, kaal ~1kg.
 
 Esikoodid on kondisemad ja "liimisemad" kui tagakoodid. Parimad supi tegemiseks ja süldiks. Annavad leemele palju maitset ja vähe rasva. Sobivad ka hautistesse või raguuks lõigatuna pilaffide põhjaks. Hind 5 €/kg
Pakime enamasti 2-kaupa, kaal ~0,5 kg.
Karree. Gurmaanide lemmik. Neile, kes liha vähem küpsetatuna armastavad. Lõikame karretüki nii, et selgroog on eemaldatud ent kõik ilulemine jääb koka teha. Tüki võib ribihaaval köögis lahti lõigata või valmistada terves tükis ja lõigata lahti alles serveerimisel (soovitame).Hind: 24 €/kg
Pakime reeglina 2-kaupa, kaal 1-1,5 kg.
Abatükk on kondiga praetükk esijalast, mis on mõnusalt mahlane. Esijala lihased on väiksemad kui tagajalal, ent neid on rohkem. Palju väikeseid lihaskimpe, mis on vaheliti õhukeste rasvasemate kihtidega tagavad väga maitsva ja mahlase prae. Meie enda pere lemmiktükk. Soovitame küpsetada aeglaselt - nii säilivad maitsed-lõhnad kõige paremini ja praad jääb ka mahlasem.Prae serveerimise teeb keeruliseks lai ent õhuke abaluu, mis jagab prae kaheks pooleks. 
Hind: 12 €/kg. 
Kaalub reeglina kuskil 1-1,5...2 kg.
Ribid on alahinnatud lambaliha lõige. Tõsi - konti on selles lõikes palju ja liha on vaheliti rasvakihtidega aga maitseid on seal ülirohkelt! Tagaribid on vähema aga õrnema lihaga. On sobilikud grillimiseks, ahjus küpsetamiseks või raguuks lõigatuna pilaffidesse ja muudesse hautistesse.Hind: 9 €/kg.
 
 Rinnaku ribid (esiribid) on rohkema lihaga (ja natuke rasvasemad) ribid. Kuna kipuvad olema tagaribidest natuke sitkema lihaga, siis parimad just hautamiseks.   Hind: 9 €/kg.
 
Ribiraguu. Üks võimalik viis ribide kasutamiseks. Ribid on lahti lõigatud ning raiutud ~3 cm pikkusteks juppideks. Suurepärane kastmete, hautiste ja pilafi tegemiseks.  Hind 10,50 €/kg
 
 "minipraad". Selle nime taga peitub väiksem liharohke lõige ahjuprae valmistamiseks. Suured mitmekilosed praetükid on ägedad suurperele aga kui tahta üksi või kahekesi tallepraadi nautida? Meie minipraad on lõigatud esijala õlavarrest - lõike keskel on üks toruluu, mille ümber on õrn mahlane liha. Sobilik praeks aga ka hautistesse suuremaks lihatükiks. Hind: 12 €/kg 
Kaal 0,4 - 0,6 kg. 

 
 Kael.  Parim supi valmistamiseks. Suuremad kaelad on võrratud praed! Väga palju erinevad väikeseid lihaskimpe vaheldumisi õhukeste rasvakihtidega. Mahlane ja maitseid-lõhnasid täis. Siiski tuleks arvestada suure kondi osakaaluga ja sellega, et liha tuleb kondilt lahti nokitseda. Hind: 10, 2 €/kg
Kaalub reeglina vähem kui kilo
 
Supikont. Head lihased supikondid puljongi ja supipõhja tegemiseks. 
Võib ka koerale anda.
 Hind 2,40 €/kg.
Kahjuks pole mul siia kohe fotot lisada... Maks. Kiireks praadimiseks koos sibulaga ja kõrvale tomat. Pasteediks.  Hind: 6 €/kg
Jah... tööpõld on lai... katsun ka siia pildi laadida, kui selle teinud olen. Süda. Kiireks praadimiseks, peale pipar ja sool. Või siis hautamiseks nt riisiga.  Hind: 6 €/kg
Hoolime oma loomadest ja seetõttu peab moodne tarbija kannatama. Kahju. Meie karjas sünnivad talled kevadel ja saavad kohe haljale nurmele, päikese kätte kasvama. Esimesed kiiremad kasvajad saavad küpseks juuni viimasel nädalal-juuli alul. Mihklikuul on talled 6 kuud vanad ja superhead tarbida. Jaanuaris katsume eelmise kevade lõikuse lõpetada ja hakkame valmistuma uueks poegimiseks. Selleks, et talleliha oleks saadaval ka kevadhooajal sügavkülmutame me osa liha sügis-talvisel hooajal. Sügavkülmas lamba (ja ka veiseliha) oma kvaliteeti ja maitseid ei kaota - nii saame me väärt talliha pakkuda ka hooajavälisel ajal.

NB! Tegemist on väikese lihakarniga, mistõttu meil kõiki tükke igal ajahetkel pakkuda ei ole. Kui sul on kindel soov, siis anna sellest aegsasti teada Matsile (+372 534 17 460).

Liha saab pea igapäevaselt kätte Hallimäe talust helistades eelnevalt ette peremehele (+372 534 17 460, Mats). Kokkuleppel saame tuua ka Antslasse ja Valka, ning aeg-ajalt Tallinnasse ja Tartusse.