Lambaliha pelmeenid

Lapsevanema üheks tööks on ka maimukeste kõhtude tüitmine - need on ju alailma näljas. Seetõttu on ka loomakasvatajast pereinimese üheks loovaks küsimuseks, kuidas oma loomadest lisaks imemaitsvatele õhtusöökidele võluda välja ka erinevaid kiiremaid ampse. Võilevakatted, kiired praevorstid ja   PELMEENID!
Oleme nüüd juba mõnda aega teinud oma lammastest ka pelmeene. Ja tõeliselt head on need - seda peab tunnistama. Lambalihapelmeenidele on mõned "vabrikandid" tekitanud sellise maine, et sageli on keeruline lambapelmeenidest isegi rääkida - inimesed on poest kõiksugu koledust kogeda saanud... 
Aga kes on proovinud, see on kiitnud. Ja mis võiks olla pere toitmiseks lihtsam kui avada sügavkülmik, võtta sealt kilo mahelambalihast valmistatud pelmeene ja 10 minutit hiljem on aurav kausitäis hüva rooga valmis. Kiire hommikusöök, tõhus lõuna, talgutoit või kiirel pikal heinapäeval korralik (ent kokanduslikult vähenõudlik) õhtusöök. Ka lastele meeldib - pole keeruline valmistada ning maitseb oivaliselt.
Sees on lambaliha, sibulat, natuke seapekki ning sool. Ümber munadest, veest ja jahust kate.
Ise valmistame neid nii:
  1. ajame panni kurjaks ning paneme midagi praadimiseks (rasva või õli)
  2. heidame külmunud pelmeenid pannile ja asume neid praadima - teeme seda niikaua kuniks pelmeenid on soovitud kuldse või pruunika jume omandanud
  3. nüüd kallame pannile paar sentimeetrit (kuuma)vett, keerame tule maha (või nihutame puupliitil raua mitte nii kuumadele aladele), paneme kaane peale ja hautame kuni vesi on ära keenud. Kui paistab, et võiks veelgi haududa, siis paneme vett juurde
  4. tõstame taldrikule ja lööme kahvlid sisse
Mõnikord lisan hautamise veele ka sortsu punase veini äädikat - teeb maitse natuke magusamaks/hapumaks. Maitse asi.
Kuna pelmeenid on loomupoolest sügavkülma elanikud, siis katsume oma sügavkülmades alati ka mõnikümmend kilo pelmeene hoida - äkki läheb kellelgi vaja. Küsida saab mats@maavillane.ee

Eelmine
Talleliha
Järgmine
Lihasöömise valikud

Lisa kommentaar

Email again: