Suitsutatud lambaliha ei ole nii popp kui suitsutatud seasink. Aga kes on proovinud see tahab reeglina veel. Mahlane, kondi peal küpsenud ja mõnusalt suitsune liha sobib kuumalt kartuli kõrvale, grillil ülegrillitult mõnusaks pidupäevaseks suutäieks aga ka külmalt viiludena leivakatteks.
Lamba tagakints on ihaldatud söök. Samas lamba esijalg nii suurt isu miskipärast ei tekita. Põhjendamatult. Lamba esijala lihased on peenemad, rohkemate vahekihtidena ja jäävad seetõttu oluliselt mahlasemad. Lambakasvatajad eelistavad ise süüa just esikoibi.
Oma täiskasvanud lammaste kuivlaagerdatud esijalad laseme lihatööstuses suitsutada. See mis sealt tuleb viib reeglina keele alla. Selline tihe, taine ent mahlane suitsuliha on mõnus külmlauale, lõika viiludeks ja söö (leivaga või leivata - maitse asi). Kes soovib võib ka mõne külma õlle kõrvale rüübata. Aga kindlasti peaks proovima ka korra selline koib ahjus üle küpsetada. Mitte liiga kuumas (140-150 kraadi) aga piisavalt kaua, et ka keskelt kont kuumaks läheks (pealt liha aga mõnusalt krõbedaks). Seda võib teha ettevaatlikult ka grillil (kaane all) või eriti ägedalt kaanega BBQ ahjus. Tulemus on uskumatult hea...
Tasub proovimist.
Oma täiskasvanud lammaste kuivlaagerdatud esijalad laseme lihatööstuses suitsutada. See mis sealt tuleb viib reeglina keele alla. Selline tihe, taine ent mahlane suitsuliha on mõnus külmlauale, lõika viiludeks ja söö (leivaga või leivata - maitse asi). Kes soovib võib ka mõne külma õlle kõrvale rüübata. Aga kindlasti peaks proovima ka korra selline koib ahjus üle küpsetada. Mitte liiga kuumas (140-150 kraadi) aga piisavalt kaua, et ka keskelt kont kuumaks läheks (pealt liha aga mõnusalt krõbedaks). Seda võib teha ettevaatlikult ka grillil (kaane all) või eriti ägedalt kaanega BBQ ahjus. Tulemus on uskumatult hea...
Tasub proovimist.
Lisa kommentaar