hind | hind käibemaksuga | |
Lammaste, kitsede tapateenus Võtame vastu looma ning kohtleme teda võimalikult väärikalt. Kui liha on jahtunud (järgneval-ülejärgneval päeval) väljastame korrastatud rümba. Soovi korral tuleb kaasa ka nahk ning rupskid (vastavalt soovile maks, süda, keel, neerud, kopsud, rasv jne). Lihakehale väljastatakse nõuetekohane saateleht. | 25 € | 30,5 € |
Nahkade soolamine Soovi korral korrastame ja soolame naha. Teeme seda tööd südamega ning kasutame parimat soola ning kogunenud kogemusi - ka naha soolamine on peen kunst:) Kui on huvi, siis võime rääkida ka parkimise teenusest - soolame naha, saadame selle ise parkimisse ning anname üle juba pargitud naha. Kuna selles teenuses on mitmed muutujad, siis tuleb hinnas igakordselt kokku leppida. | 5 € | 6,10 € |
Liha lõikus Liha saab lõigata väga mitmel moel. Sellest ka hindade erinevus - kirjalda millist liha soovid lauale panna ja katsume sellise lõikuse ka teha. 2,10 €/kg on lõikus tõhusateks praetükkideks (tagajalad, kael, sadula praad, ribid, karree, abapraed ning koodid), hinnakirja teises otsas (3 €/kg) on peenikesem lõikus, kus on steikideks lõikamisi, raguu lõikust ja konditustamist. Räägime läbi ja saame hinna kokku leppida. Lõikuse hind on väljamineva liha kaalust, kontide ja lõikejääkide kaalu ei arvestata (küll saab need soovi korral kaasa. |
2,10 - 3 €/kg | 2,56 - 3,66 €/kg |
Konditustamine/puhastamine Lammas/kits on väike loom ning selle konditustamine on tükk nikerdamist. Kuna lamba rasval ei ole tehniliselt parimad omadused, siis puhastame lihamassi ka liigsest rasvast ning kõõlustest. Väljatulek on puhas punane liha, mille võib viia vorstivabrikusse, teha hakklihaks või tarbida toidutegemisel. Soovi korral saab kaasa ka eraldatud kondid ning lõikejäägid (nende kaal ei lähe hinna arvestusse). | 4 €/kg | 4,88 €/kg |
Liha pakendamine Pakendame liha vaakumpakendisse ning etikeerime (tüki nimetus, kaal, parim enne jne). | 0,50 €/pakk | 0,61 €/pakk |